laugardagur, mars 31, 2007

Ancienne Belgique (AB) - Brussels goes Icelandic - 12 april


VALGEIR SIGURÐSSON
BEDROOM COMMUNITY
presents
AB Club Staand
Prijs: € 10.00 VVK - € 10.00 Kassa
Donderdag 12 apr 2007 19:00

BEDROOM COMMUNITY presents VALGEIR SIGURÐSSON + NICO MUHLY + BEN FROST

BEDROOM COMMUNITY
Het kersverse IJslandse label BEDROOM COMMUNITY werd amper een jaar geleden opgericht en fungeert als een collectief van like minded, maar individueel danig van elkaar verschillende artiesten. Beschouw het als een nieuwe music community ongeacht het land van afkomst of muzikale leefwereld. Experimentele muziek, klassiek en elektronica staan naadloos naast elkaar of treden in het huwelijk. Op basis van de eerst twee releases (BEN FROST en NICO MUHLY) zijn we alvast meteen fan. Labeleigenaar VALGEIR SIGURÐSSON runt tevens de befaamde Greenhouse Studios (cfr. Björk, CocoRosie, Bonnie 'Prince' Billy,...) en brengt dit jaar tevens zijn debuut uit. Wij waren alvast onder de indruk van hun labelnight op het Iceland Airwaves-festival in Reykjavik afgelopen jaar.

Deze avond is mede mogelijk gemaakt dankzij Icelandair.

19.00u SOUNDTRACK BY... DIRK STEENHAUT
Muziekjournalist (De Morgen) en IJsland-adept. Vertaalt zijn liefde voor Ijslandse muziek via de draaitafels en recenseert tegelijkertijd het concert. Multitasking: het is weinig mannen gegeven!

19.00u ROOM WITH A VIEW: KILL YOUR IDOLS ('04 - 65 min. - director: Scott Crary)
Een overzicht van 30 jaar New Yorkse underground postpunk. Van DNA en TEENAGE JESUS & THE JERKS over SONIC YOUTH en THE SWANS tot BLACK DICE, LIARS en YEAH YEAH YEAHS.

20.00u BEN FROST- (Aus.)
BEN FROST woont in IJsland, maar is geboren in Australië. Hij werkt nauw samen met Valgeir Sigurðsson, schreef reeds werk voor film en dans en bracht in het verleden al een paar albums uit. Bedroom Community's tweede album staat op zijn naam: 'Theory Of Machines'. Een album dat lonkt naar de elektronica van Fennesz maar ook naar pakweg het industriële van Einstürzende Neubauten. Zelfs de invloed van The Swans is duidelijk zoals hij zelf aangeeft in het nummer 'We Love You Michael Gira' waarin hij overigens een Swans' song sampled.

21.00u NICO MUHLY (us)
De Amerikaan NICO MUHLY is geen onbekende. Hij werkte reeds samen met
Antony (van Antony and the Johnsons) en Philip Glass (met wie hij reeds verscheidene malen stage works & filmscores gecomponeerd heeft). Hij was te horen op Björk's album 'Medúlla' en hielp haar om de score te arrangeren voor Matthew Barney's film 'Drawing Restraint 9'. Ook arrangeerde hij de strijkers op 'The Letting Go' van Bonnie 'Prince' Billy. Zijn Bedroom Community-debuut luistert naar de naam 'Speaks Volumes' en intrigeert danig. Donkere strijkers strijken tegen elektronica aan. De medewerking van Antony fleurt het geheel op.

22.00u VALGEIR SIGURÐSSON (IJsl.)
Producer en muzikant VALGEIR SIGURÐSSON heeft het afgelopen decennium een flinke duit in het zakje gedaan om de muziekscène in IJsland mee helpen te ontwikkelen. Sinds '97 runt hij zijn inmiddels befaamde Greenhouse Studios en nam hij er knappe albums op van o.a. Björk (zijn eerste samenwerking met haar dateert trouwens van de soundtrack 'Dancer In The Dark' uit '00), Sigur Rós, Múm, CocoRosie (hun te verschijnen album) en Bonnie 'Prince' Billy. Hij runt eveneens het Bedroom Community label en zal in de toekomst ook als recording artist naar buiten treden. Zijn eerste plaat 'Ekvílibríum' wordt dit voorjaar verwacht. Opnemen heeft hij net gedaan met Bonnie 'Prince' Billie in Egypte. Wij zijn razend benieuwd naar het resultaat. Op Iceland Airwaves zagen we reeds een indrukwekkende set van hem.

Source:
http://www.abconcerts.be/concerts/concertinfo.html?c=101625

Engin ummæli: